lijn

De AVG Wet en zijn Privacyverklaring

AVG privacywet De Webteur Webdesign

In de afgelopen weken heb ik meerdere malen een poging gedaan om een blog te schrijven over de nieuwe privacywet AVG die 25 mei van kracht wordt. Maar het lukte mij niet!

In al die weken heb ik meerdere emails en nieuwsbrieven ontvangen met soms de meest ingewikkelde verhandelingen en vaak met onverbloemde waarschuwingen voor boetes die torenhoog kunnen zijn als je het niet voor elkaar hebt voor 25 mei 2018!

Niet mijn bedoeling

Maar iedere keer liep ik er in vast. Hoe zorgvuldiger ik wilde zijn hoe complexer het werd. En dat laatste was nu net niet mijn bedoeling. Ik wilde een eenvoudige en begrijpelijke tekst maken rondom deze wet. En dat in lijn met mijn website en de manier hoe ik binnen mijn bedrijf om ga met persoonsgegevens.

Het is mij wel duidelijk geworden dat wanneer je als bedrijf of vereniging met zulke persoonsgegevens omgaat je hier absoluut serieus mee om moet gaan. Hoe meer gegevens je gebruikt hoe meer je erin moet investeren. Op Internet kan je alles daarover vinden. Maar pas op! Het wordt al snel ingewikkeld.

Simpele website

Maar is het ook zo ingewikkeld als je een relatief simpele website hebt en verder niets met persoonsgegevens doet. Wanneer je net als ik alleen maar een contactformulier op je website hebt staan en Google Analytics gebruikt omdat je nieuwsgierig bent naar het gebruik van je website?

Ik dacht het niet en dus was het mijn voornemen dit zelf te doen en zelf even een privacyverklaring te schrijven en op mijn website te plaatsen. Ook dat lukte niet echt. Want iedere website die erover schrijft verteld weer wat anders.

Kant en klaar voorbeeld

Totdat ik op een website kwam die een kant en klare verklaring aanbood en die heb ik gebruikt.

Na de nodige aanpassing aan de tekst was dat redelijk snel gedaan. Daarnaast mijn contactformulier zo ingesteld dat er geen gegevens meer worden bewaard en bij Google Analytics de juiste instellingen gedaan en ik ben er klaar voor.

Zie mij privacyverklaring die ik aan de hand van dit voorbeeld heb opgesteldt. En voor de duidelijkheid nu we het over een juridische aangelegenheid hebben. "Aan dit blog en aan mijn privacyverklaring kunnen geen rechten aan worden ontleend." Je kan per slot van rekening tegenwoordig niet duidelijk genoeg zijn. 

Tags: Webdesign Wet AVG Privacyverklaring .

Ook een website nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!