Skip to main content
Een snelle website is belangrijk voor de vindbaarheid

Een mooie en snelle website is goed voor Google en de vindbaarheid

Geschreven op:

30 april 2018

Een mooie en vooral snelle website is tegenwoordig belangrijker dan ooit voor Google en de vindbaarheid. Internet is een snel medium, en ziet je website er niet goed uit, en moet je lang wachten voordat het op je scherm staat, dan sla je de plank mooi mis. Niet alleen zal de bezoeker je website links laten liggen, maar ook Google doet dat.

Twee belangrijke redenen

Vormgeving en snelheid zijn dan ook belangrijke redenen om daar voldoende aandacht aan te schenken. Want waarom heb je anders een website?

Mooie en moderne vormgeving

Een mooie en aantrekkelijke website zal de bezoeker vasthouden en uitnodigen om verder te kijken dan alleen de eerste pagina. Dat vraagt om een uitgekiende balans tussen beeld en tekst. Mooie foto’s en niet te veel tekst is het geheim van een succesvolle website. Natuurlijk is ook een goede leesbaarheid op de verschillende mobiele schermen belangrijk, want veel websitebezoekers gebruiken tegenwoordig een tablet of smartphone.

Snelheid en Google

Maar snelheid is ook belangrijk, en helemaal nu ook Google daarna kijkt. Is je website te traag bij het inladen, dan gaat Google deze lager indexeren, en daardoor wordt je website minder goed vindbaar. Snelheid haal je onder andere door een goede balans tussen tekst en foto’s, waarbij de foto’s niet te groot moeten zijn in omvang. Maar een goede en snelle webserver kan de snelheid ook aanzienlijk laten toenemen.

Het zijn zo allemaal zaken waarbij je ziet dat Google die in de laatste jaren steeds belangrijker is gaan vinden en laat meetellen in de indexering, en daardoor dus van belang voor de vindbaarheid van je website. Het is daarom, dat je blijvend aandacht moet schenken aan je website en deze mee laat ontwikkelen met alle veranderende eisen die steeds vaker en sneller worden doorgevoerd op het Internet.

Succesvolle website

Voor een succesvolle website zijn de volgende zaken van belang:

  1. Een mooie en uitgekiende vormgeving
  2. De juiste teksten waarbij goed gebruik wordt gemaakt van de zoekwoorden waarop je website gevonden moet worden.
  3. Responsive design waarbij je website op alle schermen (klein en groot) goed leesbaar blijft en zich daarop aanpast.
  4. Een zo’n kort mogelijke en dus snelle laadtijd.
  5. Een veilige website waarbij je website onder andere is voorzien van een SSL-certificaat.

Voor mij als websdesigner zijn deze zaken vanzelfsprekend, en daarom krijgen die bij ieder ontwerp alle aandacht. Wilt u ook zo'n website? Neem dan eens vrijblijvend contact op en laat u informeren wat de mogelijkheden zijn.