lijn

Voorbereiding voor een nieuwe website

Wat heeft een webdesigner nodig aan informatie

U wilt een nieuwe website laten maken en dan komt de vraag wat u daarvoor allemaal moet aanleveren bij uw webdesigner. Dat is per project verschillend. Maar hoe meer in de voorbereiding al geregeld is hoe beter dat is. Het maakt het werk overzichtelijker en maakt dat de nieuwe website ook sneller af is en online staat.

Om goed van start te kunnen gaan heb ik de volgende informatie nodig:

Layout

Hoe moet uw website er uit zien? Het helpt als u dat nog niet goed weet om enkele websites te benoemen die u mooi vindt. Hebt u werkelijk geen idee dan kan ik aan de hand van een interview met u een indruk krijgen wat u belangrijk vindt en ga daarmee aan de slag.

Logo

Een logo is belangrijk en bepaald in de regel de kleurstelling van de nieuwe website. Het is fijn als u de ontwerpbestanden van uw loge en huisstijl hebt en aan mij wilt geven. Ik kan aan de hand daarvan veel belangrijke informatie voor het ontwerp achterhalen zoals kleuren en gebruikte lettertypes.

Hebt u geen logo (geen huisstijl) dan kan ik u daarmee helpen en adviseren.

De opbouw of structuur

Dit bepaald wat u op uw nieuwe website wilt laten zien en op welke plek. Die structuur bepaald het menu van de website en onderliggende structuur. Hoe meer informatie en pagina’s de website gaat bevatten hoe belangrijker het is om hier goed over na te denken.

Menu

De structuur komt onder andere terug in het menu. Dat zijn de “knoppen” op de website waarmee een bezoeker zijn weg gaat vinden. Het is dus verstandig dit logisch op te bouwen en goed na te denken over de benaming van deze knoppen. De eerste heet in de regel “Home” en de laatste “Contact” en wat daar tussen moet komen verneem ik graag van u.

Eenvoud is belangrijk

Internet is een snel medium. De bezoekers komen en gaan weer net zo snel van uw website weg als de structuur ingewikkeld en veel is. In veel gevallen is de slogan “Less is more” belangrijker dan ingewikkelde structuur met heel veel pagina's vol met teksten.

Pagina’s

Aan elke menuknop hangt in de regel een pagina met inhoud. Veelal tekst met een of meerdere afbeeldingen. Het is altijd mooi als u deze teksten en afbeeldingen al hebt en ik deze meteen kan plaatsen. Maar niet direct noodzakelijk. Dat kan ook wat later in het ontwerp proces.

Goede tekst

Goede teksten maken kan soms lastig en ingewikkeld zijn. Deze moeten pakkend zijn en niet te langdradig. Ze moeten goed SEO (Search Engine Optimalisation) geschreven zijn en van de juiste “Keywords” (zoekwoorden) voorzien zijn. Lukt u dat niet dan kan ik u daarmee adviseren.

Zie ook: Zoekmachine optimalisatie voor uw website

Afbeeldingen

Goede afbeeldingen zijn net zo belangrijk als goede teksten. Vaak wordt dit onderschat en zijn afbeelding niet goed. Geen goede resolutie (formaat) of niet goed belicht en onscherp. Hebt u geen goede afbeeldingen dan zijn er veel (stock) websites waar u mooie afbeeldingen kunt kopen en of gratis vanaf kunt halen.

Zie ook: Waar vindt je gratis afbeeldingen voor je website of blog?

Domein

Uw website moet straks ook op zijn eigen domein (Zoals ww.brokelman.nl) geplaats worden. Indien u nog geen domein hebt dan kan ik u daarin adviseren.

Hebt u al een domein dan ontvang ik daar graag alle gegevens van die de provider u heeft verstrekt. In de regel ontwerp ik de nieuwe website dan bij voorkeur op dat domein. Eventueel naast u oude website die gewoon kan blijven functioneren.

Zie ook: Solide en betrouwbare hosting

Ook een website nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!